TOKO

TOKOSSA KILPAILEMINEN VAATII SUOMEN PALVELUSKOIRALIITON LISENSSIN

TOKO on koiraurheilulaji, joka tarkoittaa tottelevaisuuskoulutusta. Tokokokeissa arvioidaan liikkeiden hallintaa sekä koirakon yhteistyötä.

Etelä-Hämeen Koirakerho ry:llä pyörii kisaavien tokorinki ja lisäksi järjestämme satunnaisesti tottelevaisuuskoulutuksen alkeiskursseja. Pyrimme tarjoamaan jäsenillemme mahdollisuuksia päästä ulkopuolisten kouluttajien oppiin useamman kerran vuodessa.

© Katja Koskela

Ryhmäkuvaukset

 

Tokon alkeet
Tottelevaisuuskoulutuksen alkeiskurssilla tutustutaan tokon perusliikkeisiin ja niiden opettamiseen. Tavoitteena on perehtyä kaikkiin tokon alokasluokan liikkeisiin ja tarjota eväitä myös  liikkeiden itsenäiseen harjoitteluun. Kurssille voivat osallistua niin vasta-alkajat kuin jo ennestään lajiin tutustuneet ohjaajat ja koirat. Mitään ennakkotietoja tai taitoja koirakoilta ei edellytetä.

Tokorinki
Ryhmässä treenataan kaikkien koeluokkien liikkeitä ja ryhmä on tarkoitettu kilpaileville koirakoille. Ryhmän toiminta perustuu omatoimiseen harjoitteluun ja vertaistukeen. Ryhmässä voidaan järjestää myös kokeenomaisia harjoituksia.